Profiel Elsert Sikma

Elsert Sikma Na zijn HBO-studie richting Bouwkunde en studie vastgoedbeheer aan de Universiteit Eindhoven is hij als vastgoedadviseur gestart met zijn carrière bij Deloitte Real Estate Advisory. Hier heeft hij zich ontwikkeld als een allround vastgoedadviseur met een specialisatie op het vlak van financieel- en procesmanagement van vastgoed- en gebiedsontwikkelingen. Na zijn carrière bij Deloitte is hij gestart als zelfstandig ondernemer. Momenteel is hij onder andere werkzaam als interim planeconoom bij de gemeente Utrecht en is hij betrokken bij verschillende initiatieven gericht op de ontwikkeling van vastgoedconcepten en de aanpak van leegstand.

Elsert Sikma is een vastgoedprofessional die inzetbaar is als vastgoedadviseur, planeconoom en projectleider bij gemeenten, projectontwikkelaars en vastgoedbeheerders zoals woningcorporaties.

Hij adviseert inzake financiële en ruimtelijke vraagstukken, toets de haalbaarheid van plannen, heeft kennis- en ervaring met gemeentelijke begrotingsregels etc. Hij heeft een sterk ruimtelijk inzicht waardoor hij plannen snel weet te doorgronden. Hij denkt graag op constructieve en creatieve wijze mee hoe een plan kan worden gerealiseerd en op welke wijze het (financiële) haalbaarheid kan worden vergroot. Zijn missie en drijfveer is het aan de hand van vastgoed- en gebiedsontwikkelingen verbeteren van de kwaliteit, functionaliteit en uitstraling van de bestaande gebouwde omgeving.

Elsert Sikma levert meerwaarde doordat hij kan schakelen tussen creativiteit, financiële haalbaarheid en de realisatie. Daarbij denkt hij graag op constructieve en opbouwende wijze mee over de mogelijkheden van vastgoed- en gebiedsontwikkelingen zodat een realistisch en haalbaar plan ontstaat.

Opdrachtgevers van PRE-concept zijn partijen die met vastgoed waarde willen creëren. Dit zijn veelal partijen met vastgoed in eigendom en/of partijen die in vastgoed willen investeren zodat een (rendabele) vastgoedontwikkeling of vastgoedbelegging ontstaat. Hierbij kunt u denken aan gemeenten, woningcorporaties, projectontwikkelaars, (particuliere) vastgoedbeleggers en/of toekomstige exploitanten.


Voor de uitvoering van projecten werkt hij samen met andere specialisten om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.


Bezoek mijn LinkedIn-profiel voor meer informatie of volg Elsert Sikma op Twitter 

Comments are closed.